Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nepoučitelní

Regály v knihovnách se podlamují pod tíhou knih na téma, jak se mohlo stát, že se Hitler dostal k moci. Knihy plné poučení, údivu nad neschopností tehdejších lidí, co měli moc a mohli tomu zabránit. Historie se opakuje.

            V příštím století se bude psát o tom, jak po tak těžké zkušenosti, se to mohlo stát znovu. Jak se to stalo, že se k moci dostal Islámský stát. Dnešní politici se zapíší do historie. Černým inkoustem.

            Když proběhla noc dlouhých nožů, málokdo tenkrát tušil, že je to začátek války. I dnes máme období nožů. Tím to začíná. Dalším znakem války je vpád mužů na cizí území. To už tu máme taky. Jen s menším rozdílem. Nemají v rukou zbraně. Zatím. Mají holé ruce. Možná, že jde o "sametovou" třetí válku. Válku beze zbraní. To nám trochu nesedí, když všichni prorokovali, že třetí světová válka bude nukleární, atomová, zničující. Zvláště v dnešní technicky vyspělé době.

            Našla jsem si ve slovníku definici války. Již první věta mě dostala. Válka je stav organizovaného násilí mezi dvěma nebo více skupinami lidí. To, že v jeden daný den dochází k násilí na ženách, svědčí o organizovanosti. Zajímalo by mě, jakým způsobem se dohodli na určitém dni. Co asi zorganizují příště?

            A to je teprve začátek. Nedávno jsem si byla zaplavat. Zrovna tam byli caparti, dívky okolo 5let. V růžových plavečkách, v růžových župánkách  hello kity. Představila jsem si jak za 10 let kitty skončí v popelnici, a dívky obléknou černé hábity a půjdou se koupat, jestli vůbec možná budou smět. Můj pohled do budoucnosti pokračoval i nad možností toho, že možná budou muset podstoupit i obřízku. Jasně, teď všichni učenci namítnou, že to s vírou v islám nemá nic společného. Ale ani vraždy, atentáty, násilí nemají s touto vírou nic společného, a přesto se to děje.

Čisté náboženství islám má s Islámským státem společný snad jen název.

            Vážení politici, možná se Vás osobně ve Vašich kožených křeslech a voňavých kancelářích šíření praktik islámského státu nedotýká, ale upřímně, vašich dětí a hlavně vnoučat se nejen burka, ale násilnosti dotýkat budou, přímo na holém těle. Blaze těm, kdož nemají děti.

            Nedávno nás učitelka ve třídě upozorňovala, že jistý profesor nemá rád výstřihy a krátké sukně, ať si na to dáme pozor, až půjdeme ke zkoušce. No, myslím, že za takových těch deset let, až naproti němu bude sedět mladá studentka v burce a nebudou jí vidět ani oči, možná pak si bude pan profesor toužebně přát, aby tato studentka měla výstřih až do pasu.

            Že přeháním? Že to vidím moc černě? Možná, že tuhle větu slyšel člověk, který se ohradil proti tomu co se dělo v noci, z  29. na 30. června 1934. Kdyby v tuto noc řekl, že se vyvraždí za 10 let 62 miliónů lidí brutálním způsobem, ani ten největší skeptik by mu nevěřil.

 Nedávno jsem byla na výstavě, kde starší žena vzpomínala, jak jela transportem do koncentračního tábora. Mysleli si, že jedou do pracovního tábora. Novinář se jí s podivem zeptal, to jste ani trochu netušili, co se děje?  Po bitvě každý generál. Nechápal tu naivitu.

Dneska tušíme co se děje. Ale zbaběle se schováváme za slova o charitě.

 Nejhorší na celé druhé světové válce nebyl Hitler. To byl snílek, fantasta a ve své ideje pevně věřil. Větší hrůzu mi nahánějí lidé okolo něj. Prozíraví, ziskuchtiví, toužící po moci. Schopní vlézt až tam, jen když jim to vynese. Hitler nikomu nikam nelezl. Pohyboval se za tribunou, na zámku, v přírodě, ve svém dokonalém čistém světě, který si vytvořil. To jeho poddaní vykonávali střelby v tváří tvář v koncentračních táborech, točili kohoutkem plynu vlastníma rukama, mučili děti.

            Dokonce jsem slyšela názor, že kdyby se opravdu povedl některý z atentátů na Hitlera, a kdyby moc převzali jeho nejbližší spolupracovníci, bylo by to daleko horší.

Ano, větší obavy mám z lidí, kteří od samého začátku tušili, že je něco špatně, kteří měli tu moc zasáhnout a nezasáhli.

            

Autor: Tamara Roubíčková | středa 17.2.2016 9:00 | karma článku: 28,14 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Tamara Roubíčková

Proč se o duševním zdraví nesmí mluvit?

Osobně mě střelec nezajímá. Zajímá mě duševní zdraví lidí, kteří dokáží zastřelit tátu s dítětem a za necelý týden zastřelit dalšího tátu. Tentokrát svého a pak sebe. Touto kauzou se táhne jako červená niť vztah otec - dítě.

16.1.2024 v 10:43 | Karma: 18,94 | Přečteno: 487x | Diskuse| Společnost

Tamara Roubíčková

Parkování podle barvy

Asi nejsme normální, ale u nás na parkovišti parkujeme auta podle barev. Nejsme domluveni jde, nám to samo. Nikdo nemá stálé místo. A nejsme jediní. Zde jsou důkazy. Občas nám to někdo trošku zkazí...

1.9.2023 v 9:39 | Karma: 21,04 | Přečteno: 656x | Diskuse| Fotoblogy

Tamara Roubíčková

Proč jdu stále stejnou cestou a baví mě to?

Jeden čas jsem pravidelně jednou týdně chodila na procházky vždy stejnou cestou z Ládví okolo Vltavy a zpět. Mnoho lidí se mě podivně ptalo, proč stále chodím tu samou trasu. Vždy jsem něco zamumlala.

28.8.2023 v 9:26 | Karma: 11,47 | Přečteno: 212x | Diskuse| Fotoblogy

Tamara Roubíčková

Rozděl a panuj

Každá ideologie, potažmo válka, má ve své minulosti nějaké rozdělení společnosti. Sever proti Jihu, bílí proti černým, Židé proti Árijcům, apod. A je úplně jedno z jakého důvodu. Ale vždycky to byla povznášející teorie: Lepší lidé

19.11.2021 v 9:47 | Karma: 23,45 | Přečteno: 418x | Diskuse| Společnost

Tamara Roubíčková

O odcházení

Vzpomínám si, jak jsme jako malí děti blbli s tátou, prali se, házeli po sobě polštáře. Bitva gradovala, když otec najednou zařval: "A dost!" Absolutně jsme nechápali. Proč? Odpověď byla jasná. V nejlepším se má přestat.

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 16,43 | Přečteno: 594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1320x
Ta, která se ptá, proč věci jsou tak jak jsou.

Seznam rubrik