Společně vám ty peníze dáme

5. 06. 2020 9:41:12
Koronavirus se projevil jako lupič, co nás jednoho dne přepadl a zařval na nás: " Peníze nebo život!"

Z počátku nám byl milejší život, ale poté co jsme poznali, že to zas tak zlé nebude, nechtěli jsme přijít ani o korunu. Prvních pár dní nikdo neřekl ani slovo, všichni se vším souhlasili. Když pak někteří zjistili, že to tak zlé nebylo, dost jim otrnulo a začali kritizovat. Po bitvě je každý generál. A že jich máme teď opravdu hodně.

Slyšela jsem názor, že opatření byla zbytečná, protože žádná pandemie zde nebyla. Otázkou je, kdyby ta nenáviděná opatření nenastala, zda by se zde pandemie projevila. Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Je to takové: bylo by, nebylo by. Jedno je ale jisté. Kdyby vláda žádná opatření nevydala a pandemie by se zde rozjela v plné síle, byla by kritizována ještě víc. Objevili by se srdcervoucí nářky, jak si vláda neváží lidských životů. Otázkou zůstává, zda by to vypadalo s naší ekonomikou líp, kdyby vymřela půlka národa.

Možná to hodně lidí překvapí, ale vláda žádné peníze nemá. Pouze přerozděluje daně občanů. Daně pracovníků v první linii. Nevím, proč bych měla nasazovat v nemocnici svůj život, a ještě platit podnikatelům ušlý zisk. Daně platíme proto, aby byla rychlá lékařská dostupnost, moderní armáda, kvalitní dálnice, apod. Nějak se mi nechce platit kuchařům, že se jim zkazilo maso, zvlášť takovým, co se holedbají, že mají každý den čerstvé.

Připadá mi, že si mnozí lidé myslí, že vláda, jakákoliv, vlastní utajený velký bank pod sněmovnou. Předseda vlády má od toho klíče, a když někdo hodně řve, dokonce vyhrožuje soudy, tak se premiér lekne, bank odemkne a pár bankovek vydá. Jenže žádný takový bank s tajnou hromadou peněz neexistuje. Když vláda někde přidá, musí automaticky někde ubrat. Ubere nám všem ostatním. Nestačilo by, kdybychom podnikatelům všichni ve 20h zatleskali?

Na druhou stranu zase chápu, že i podnikatelé platí daně, mají právo na pomoc od státu = od ostatních občanů. Ale nějak mi vadí, když křičí a vyhrožují. Každý jsme něco během krize riskovali a ztratili. Někdo riskoval život, hodně lidí se muselo uskromnit, hodně lidí přišlo o někoho blízkého. A námitka, že byl stejně nemocný, nebo starý a tak jako tak by brzy umřel, mi přijde dost neetická.

Je zajímavé, že je mnoho firem, kteří si naopak polepšili. Slovo krize se v Číně, zrovna tam, skládá ze dvou znaků. Jeden znak znázorňuje nebezpečí, druhý znak příležitost.

Mimo jiné možná byla příležitost si uvědomit, že jsme v poslední době nevěděli, kdo vlastně jsme. Všude jsem četla statistiku, kolik onemocnělo mužů a žen. Nikde jsem neviděla, kolik onemocnělo bezpohlavních lidí. Kolonka pro skupinu gender chyběla. Zvláštní v dnešním světě, který jede v tomto trendu.

Vždycky jsem si myslela, že nejhorší v životě je nemoc, bolest, dlouhodobé umírání na ventilátoru. Když jsem se v poslední době zapnula televizi, zjistila jsem, že pro mnoho lidí je nejhorší trávit čas se svojí rodinou.

Všichni svorně tvrdí jak nemají rádi stereotyp, ale když nyní přišla změna, každý byl z toho v šoku. Psychologové radí, že v životě máme neustále něco měnit, a když se tak stane, tak jsme zase prý zralí na psychiatra, protože je narušen náš pravidelný rytmus.

Kapénková infekce se rozšiřuje při pouhém mluvení. Divím se, že nikoho nenapadlo zakázat mluvit. Kdyby nemluvili třeba různí politici, kteří jenom kritizují, se žádným nápadem nepřišli, myslím, že by to naší zemi dost prospělo. Co konkrétně udělali, na rozdíl od vlády, představitelé Milionu chvilek pro naši zem, pro zvládnutí koronarové krize? O ničem nevím.

Využívám, zde příležitosti poděkovat vládě, že se snažila, aby u nás nepropukla pandemie. Děkuji.

Autor: Tamara Roubíčková | pátek 5.6.2020 9:41 | karma článku: 25.61 | přečteno: 653x

Další články blogera

Tamara Roubíčková

Proč se o duševním zdraví nesmí mluvit?

Osobně mě střelec nezajímá. Zajímá mě duševní zdraví lidí, kteří dokáží zastřelit tátu s dítětem a za necelý týden zastřelit dalšího tátu. Tentokrát svého a pak sebe. Touto kauzou se táhne jako červená niť vztah otec - dítě.

16.1.2024 v 10:43 | Karma článku: 18.94 | Přečteno: 483 | Diskuse

Tamara Roubíčková

Parkování podle barvy

Asi nejsme normální, ale u nás na parkovišti parkujeme auta podle barev. Nejsme domluveni jde, nám to samo. Nikdo nemá stálé místo. A nejsme jediní. Zde jsou důkazy. Občas nám to někdo trošku zkazí...

1.9.2023 v 9:39 | Karma článku: 20.85 | Přečteno: 654 | Diskuse

Tamara Roubíčková

Proč jdu stále stejnou cestou a baví mě to?

Jeden čas jsem pravidelně jednou týdně chodila na procházky vždy stejnou cestou z Ládví okolo Vltavy a zpět. Mnoho lidí se mě podivně ptalo, proč stále chodím tu samou trasu. Vždy jsem něco zamumlala.

28.8.2023 v 9:26 | Karma článku: 11.47 | Přečteno: 209 | Diskuse

Tamara Roubíčková

Rozděl a panuj

Každá ideologie, potažmo válka, má ve své minulosti nějaké rozdělení společnosti. Sever proti Jihu, bílí proti černým, Židé proti Árijcům, apod. A je úplně jedno z jakého důvodu. Ale vždycky to byla povznášející teorie: Lepší lidé

19.11.2021 v 9:47 | Karma článku: 23.45 | Přečteno: 415 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 7.37 | Přečteno: 98 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 13.91 | Přečteno: 322 | Diskuse

Jan Ziegler

Profesorova dcera spáchala sebevraždu, táta neměl na věno

Dá se říci, že univerzitní profesor Jaromír Čelakovský patřil ke společenské elitě Rakouska-Uherska, přesto však jeho rodina měla finanční problémy. Všechny své tři dospělé dcery provdat nedokázal.

27.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 18.07 | Přečteno: 460 | Diskuse
Počet článků 35 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1320
Ta, která se ptá, proč věci jsou tak jak jsou.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...