Diskuse

Nepoučitelní

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J29a90k94u48b 80M91a25c26h

17. 2. 2016 12:39

Není co dodat, karmaR^R^

0 0
možnosti
Foto

Atentát na Hitlera by mal možno zmysel v tridsiatych rokoch. Po vypuknutí vojny začínalo byť výhodnejšie nechať ho pri kormidle. Okrem toho, že na jeho miesto sa mohol dostať niekto brutálnejší, hrozilo, že by sa tam dostal schopný generál, čo by navýšilo straty spojeneckých vojakov. Diletant vo vedení nepriateľa bolo šťastím v nešťastí (aj keď niekoľko jeho rzkazov bolo rozumných). Ďalším dôvodom bolo, že atentát by z Hitlera mohol urobiť mučeníka, čo by mohlo skomplikovať plánovanú denacifikáciu.

Dnes by je výhodnejšie nechať vybojovať vojnu v Sýrii a Iraku miestnych, poskytnúť vybraným stranám podporu, ako tam poslať pozemné sily, ktoré by to ukončili za pár týždňov...

1 0
možnosti
JC

Jenže co by se v Německu dělo, kdyby ho neovládl Hitler?

Versailleská smlouva předznamenávala válku (stačí si ji přečíst a je to jasné). Válka by stejně přišla, ale patrně trochu později, až by Německo mělo atomovou zbraň, rakety, tryskové stíhačky. A pro Německé vítězství v té válce by také bojovaly tisíce židovských vědců, kteří by nemuseli prchnout před Hitlerem.

Hitler vždy říkal, že ho poslala "Prozřetelnost" (tou chtěl nahradit Boha). A možná v tomto jediném měl pravdu. Díky (nevhodné nebo vhodné slovo?) Hitlerovi válka začala pro Německo předčasně a dopadla katastrofálně (jeho hloupé rozkazy začaly už zadržením vojsk před Dunkerque, ne až u Stalingradu).

2 0
možnosti
JJ

Ano,ano,historie se skutečně opakuje,proto má nyní tolik lidí strach.R^V

2 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1320x
Ta, která se ptá, proč věci jsou tak jak jsou.

Seznam rubrik